Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 22
Парламент прийняв 343 голосами "за" на базі законопроекту № 8639 Закон "Про внесення змін до статті 61 Сімейного кодексу України щодо приведення у відповідність до Конституції України".

Законом передбачено, що приватизована земельна учаток не може бути загальним спільним майном подружжя (як це випливає з нині діючої редакції статті ст. 61 СК), якщо один з подружжя - іноземець або особа без громадянства.

Приватизовані об'єкти, по суті своїй представляють припадає на одного громадянина держави частку в загальній масі приватизованого державного (або комунального) майна, а тому ніяк не можуть бути власністю спільної, тим не менш, згідно з останніми (Закон № 2913-VI від 11.01.2011 р .) змін в СК, такими юридично оголошені.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/22/57758.htm
Переглядів: 526 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.02.2012

Вчора, 21.02.2012 р., на пленарному засіданні парламенту в першому читанні був прийнятий доопрацьований законопроект № 8282, що стосується застосування репродуктивних технологій.

Розробники законопроекту запропонували встановити, що вік жінки, по відношенню до якої може застосовуватися штучне запліднення та імплантація ембріона, не повинен перевищувати 49 років на день перенесення ембріонів. Тільки у виняткових випадках вікове обмеження може бути збільшено на підставі висновку комісії, утвореної органом центральної виконавчої влади у сфері охорони здоров'я

Автори також пропонують встановити, що умовою проведення допоміжного (сурогатного) материнства повинно бути відсутність безпосередньої генетичної зв'язку дитини з допоміжної (сурогатної) матір'ю і наявність генетичного зв'язку хоча б з одним з майбутніх батьків.

Що стосується іноземців, пропонується встановити, що допоміжне (сурогатне) материнство може "здійснюватися" тільки для іноземних гр ... Читати далі »
Переглядів: 426 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.02.2012

Народний депутат з фракції ПР Юрій Самойленко вніс до парламенту законопроект № 10094, що стосується питань податкового стимулювання сільськогосподарських товаровиробників.

Зокрема, законопроектом запропоновано внести відповідні зміни до Податкового кодексу, встановивши, що для осіб, які вперше стають платниками фіксованого сільськогосподарського податку, ставки податку зменшуються на 50% в перший рік застосування цього податку.

На думку розробника, зазначена законодавча ініціатива буде сприяти зростанню кількості нових сільськогосподарських товаровиробників, т.к.плательщікамі даного податку можуть бути тільки сільгосптоваровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює 75% або перевищує цей показник.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/22/57794.htm
Переглядів: 495 | Додав: pierre_cardin | Дата: 22.02.2012

Верховна Рада 354 голосами "за" (при повній відсутності проголосували проти і утрималися) ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України (щодо обмеження цивільної дієздатності осіб, що зловживають азартними іграми)". Закон прийнятий на базі законопроекту № 8266 авторства Юрія Одарченко (БЮТ).

Їм як одна з підстав обмеження дієздатності фізичної особи визнано зловживання азартними іграми, внаслідок якого особа ставить свою сім'ю, а також інших осіб, яких вона за законом має містити, важке матеріальне становище.

Обмеження цивільної дієздатності полягає в тому, що над особою встановлюється піклування. Тільки з дозволу попечителя особа може укладати договори, піклувальник отримує зарплату, стипендію, пенсію, розпоряджається ними, а саме обличчя може здійснювати лише дрібні побутові правочини (зазвичай - покупки на невеликі суми для елементарних побутових потреб).

Зараз в ГК можливість обмеження дієздатності передбачена тільки для стра ... Читати далі »
Переглядів: 427 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.02.2012

Сьогодні, 21 лютого 2012 року, парламент прийняв за основу урядовий законопроект № 9615, яким Закон "Про інститути спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондах)" пропонують викласти в новій редакції.

Серед істотних змін, запропонованих законопроектом, слід назвати повернення ІСІ права оперувати акціями банків при формуванні свого портфеля.

Законопроектом також передбачено, що цінні папери ІСІ можуть бути лише іменними та існувати в бездокументарній формі.

Нововведенням є також запропонована класифікація ІСІ. Законопроектом запропоновано ввести новий тип інвестиційних фондів - спеціалізовані, а саме - індексні, фонди грошового ринку, державних цінних паперів, облігацій, акцій, банківських металів. Спеціалізовані ІСІ зможуть інвестувати в конкретний вид активу, не обмежуючись при цьому певними нормативами.

Розробники законопроекту також пропонують встановити, що приймати рішення про продовження терміну діяльності ... Читати далі »
Переглядів: 632 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.02.2012

Парламент прийняв у першому читанні законопроект № 8391 про внесення змін до Закону "Про житлово-комунальні послуги". За таке рішення проголосували 250 народних депутатів.

Проект передбачає зміну системи управління житлово-комунальним фондом.

Відповідно до нього ліквідується поняття "балансоутримувач". Розкривається поняття "послуг з управління будинком». До таких послуг віднесено ведення бухгалтерської документації, здійснення розрахунків, ремонт і утримання будинку, комунальні послуги.

Управляти будинком по проекту власники можуть як самі, так і доручити управління так званому управителю. При цьому повинні бути враховані такі положення:

- Якщо власник один, то він приймає рішення самостійно;

- Якщо в багатоквартирному будинку власників декілька і не створено ОСББ (укр. - ОСББ) - організація власників багатоквартирного будинку, то рішення приймаються на загальних зборах. Рішення приймаються двома третинами присутніх, а кворум до ... Читати далі »
Переглядів: 426 | Додав: pierre_cardin | Дата: 21.02.2012

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829