Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 28
Вчора, 27.02.2012 р., групою депутатів від ПР до парламенту був внесений законопроект № 5220-д, яким пропонується посилити адміністративну відповідальність за порушення ПДД.

Зокрема, за грубе повторне порушення порядку користування правом на управління транспортним засобом (ТЗ) цього права будуть позбавляти мінімум на 5 років (у чинному законодавстві - на 3 роки).

Проектом запропоновано ввести новий склад адмінправопорушення спеціально для водіїв маршруток. Розробники вважають за необхідне штрафувати їх за проведення розрахунків по оплаті проїзду під час руху ТЗ на суму від 255 до 340 гривень.

Відповідальність також хочуть встановити за перевезення дітей, які не досягли 12 років або мають зріст нижче 145 см, без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, а також на задньому сидінні мотоцикла чи мопеда. Штраф становитиме від 340 до 425 гривень.

Автори також запропонували штрафувати во ... Читати далі »
Переглядів: 487 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.02.2012

Народні депутати Олег Шевчук (БЮТБ) і Ярослав Сухий (ПР) внесли до парламенту законопроект № 10108 "Про організації роботодавців, їх об'єднання, права та гарантії їх діяльності", яким передбачається замінити чинний Закон "Про об'єднання роботодавців".

Законопроектом запропоновано новий підхід до визначення роботодавця. Якщо на сьогоднішній день за Законом "Про об'єднання роботодавців" їм є "власник підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності та галузевої належності або уповноважений ним орган чи фізична особа, яка відповідно до законодавства використовує найману працю", то автори законопроекту визначають роботодавця як юридична (підприємство, установа, організація) або фізична особа, яка в рамках трудових відносин використовує працю фізичних осіб.

Серед яскравих нововведень законопроекту слід зазначити наділення організацій роботодавців та їх об'єднань правом представляти і захищати інтереси своїх членів при зді ... Читати далі »
Переглядів: 366 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.02.2012

Сьогодні, 28.02.2012 р., Конституційний Суд оприлюднив рішення у справі про тлумачення положень КЗпП про строки звернення до суду з трудових спорів, прийняте 22.02.2012 р.

Основою для конституційного звернення громадянина України Володимира Стріхаря послужило неоднакове застосування судами норм статті 233 КЗпП про строки звернення до суду по трудових спорах, зокрема, у спорах про виплату середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та відшкодування моральної шкоди. Так, одні суди виходили з того, що початок обчислення такого строку припадає на день, коли працівник дізнався або міг дізнатися про порушення своїх прав (без прив'язки до виплати зарплати), а інші обчислювали цей термін з наступного дня після фактичного розрахунку зі звільненим працівником, незалежно від тривалості затримки з виплати зарплати.

Вказавши на те, що невиплата звільненому працівникові всіх сум, належних йому від власника або уповноваженого ним органу, є триваю ... Читати далі »
Переглядів: 728 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.02.2012

Неправильні налаштування P3P-специфікації дозволяли Google отримати доступ до cookie-файлів користувачів IE.

Представники компанії Microsoft опублікували дані, які підтверджують, що Google обходила настройки конфіденційності користувачів Internet Explorer, використовуючи неправильні настройки P3P-специфікації.

«Коли команда розробників IE дізналися про те, що Google обходить настройки конфіденційності користувачів Safari, ми задалися простим питанням: а чи не обходить Google налаштування приватності користувачів IE, - заявив представник Microsoft Дін Хачамовіч (Dean Hachamovitch) - Відповідь виявилася позитивною. Google застосовує такі методи, які дозволяють обійти захист конфіденційності користувачів IE, встановлену за замовчуванням ». Хачамовіч заявив, що Google стежить за кор ... Читати далі »

Переглядів: 358 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.02.2012

Yahoo вимагає від соцмережі ліцензувати патенти, що включають в себе технології розміщення інтернет-реклами, персоналізації веб-сайтів, наповнення стрічки новин та обміну повідомленнями. Компанія просить Facebook оплатити ліцензійні збори. В іншому випадку Yahoo обіцяє подати на соцмережу в суд, пише The New York Times.

«Yahoo несе відповідальність перед своїми акціонерами, співробітниками та іншими зацікавленими сторонами щодо захисту своєї інтелектуальної власності, - йдеться в заяві прес-секретаря Yahoo, поширеному по електронній пошті. - Ми змушені наполягати на тому, щоб Facebook вступила в ліцензійну угоду. В іншому випадку ми будемо змушені в односторонньому порядку вжити заходів для захисту наших прав».

Поки невідомо, скільки грошей Yahoo вимагатиме від Facebook за свої патенти. Ерік Джексон (Eric Jackson) з Forbes припустив, що це буде сума в $ 3 млрд - 3% від оцінки вартості Facebook перед IPO, яке пройде навесні.
... Читати далі »

Переглядів: 354 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.02.2012

З сьогоднішнього дня діє наказ Міністерства юстиції, яким затверджуються форми заяв і повідомлень, що стосуються процедури державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Зокрема, наказ Мін'юсту № 3433/5 затверджує форми таких документів:

- Заяви про втрату оригіналів установчих документів юридичної особи;

- Заяви про припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем;

- Повідомлення про закриття відокремленого підрозділу;

- Повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи;

- Повідомлення про зміну місцезнаходження реєстраційної справи та внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про зміну місцезнаходження реєстраційної справи,

і цілого ряду інших (загалом - 31).

Наказ був затверджений Мін'юсті 30 листопада 2011 року.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/28/58168.htm ... Читати далі »
Переглядів: 421 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.02.2012

Постановою КМУ від 22.02.2012 р. внесено зміни до постанови Кабміну від 27.04.2006 р. № 590, яким встановлені граничні розміри компенсації витрат, пов'язаних з розглядом цивільних та адміністративних справ. 

Зокрема, з вищевказаної постанови виключені норми, що стосуються граничного розміру компенсації витрат боку, на користь якої ухвалено рішення в цивільному та адміністративному процесі (крім витрат суб'єктів владних повноважень). Однак це не означає, що такі витрати будуть компенсуватися без будь-яких обмежень, як це вже встигли прокоментувати деякі фахівці.

Нагадаємо, 11.01.2012 р. набрав чинності Закон "Про граничний розмір компенсації витрат на правову допомогу у цивільних та адміністративних справах", яким граничний розмір компенсації витрат у цивільному та адміністративному процесі, що виплачується стороною) залишився на рівні 40% мінімальної заробітної плати в годину, а рівень розміру компенсації в разі відшкодування витрат державою ск ... Читати далі »
Переглядів: 441 | Додав: pierre_cardin | Дата: 28.02.2012

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829