Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 13 » Законодавці знову збираються вводити біометричні паспорти
16:23
Законодавці знову збираються вводити біометричні паспорти
У Верховній Раді зареєстрований ще один законопроект (№ 10036) про введення біометричних документів, що засвідчують громадянство, особистість і її спеціальний статус (паспортів тощо). Авторами проекту є: Валерій Коновалюк (ПР), Володимир Мойсик (НУНС) та Ірина Бережна (ПР).

До підтвердних особу і громадянство документам проектом віднесені: паспортна картка (буде замість існуючого нині "внутрішнього" паспорта підтверджувати громадянство України на території України); паспорт громадянина України для виїзду за кордон; посвідчення особи моряка; посвідчення члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну ; тимчасове посвідчення громадянина України.

До засвідчує особистість і спеціальний статус документам про проекту відносяться: посвідчення застрахованої особи; посвідчення водія; посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон; вид на проживання (постійне проживання); посвідчення на тимчасове проживання; картка мігранта; посвідчення біженця; проїзний документ біженця для виїзду за кордон; дозвіл на працевлаштування та "інші, визначені законами".

Кожен з цих документів виготовляється або у вигляді картки, що містить безконтактний електронний носій інформації, або у вигляді книжки.

Паспортна картка (внутрішній паспорт), як заплановано в проекті, буде видаватися в обов'язковому порядку кожному громадянину України, "починаючи від народження і незалежно від віку". Міняти її доведеться кожні 10 років. Безкоштовної (в сенсі, вільної від держмита) при цьому буде тільки перша її видача.

У картку буде вноситися маса інформації, яку можна сміливо відносити до персональних даних Серед них: ім'я, стать, громадянство, дата народження, місце народження, "відціфрованій образ особи" (зафіксоване електронним способом і збережене зображення обличчя), "відціфрованій підпис особи"; порядковий номер запису в ГІС.

ГІС являє собою Державну інформаційну систему реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування. У ній, крім даних, що заносяться в паспортну картку, будуть зазначені на кожну особу ще й дата смерті, відомості про батьків, а також реквізити всіх виданих особі документів.

Паспорт для виїзду за кордон оформляється (у формі книжечки) не досягли 16 років особам - на 4 роки, іншим - на 10 років.

Всі, хто підлягає будь-якому виду загальнообов'язкового державного соціального страхування, будуть отримувати посвідчення застрахованої особи (у формі картки). Це посвідчення відповідно до проекту буде безстроковим.

Посвідчення водія буде видаватися на термін, зазначений у міжнародних договорах, ратифікованих Україною.

Наявні на руках українців паспорти та інші, що підтверджують громадянство, особистість і її спеціальний статус документи, дійсні в даний момент, обов'язковому обміну на нові не підлягають відповідно до проекту. Ними можна буде користуватися протягом усього терміну, на який вони видані.

Автори проекту вважають, що майбутній закон має вступити в силу наступного після його опублікування день.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/13/57077.htm
Переглядів: 549 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829