Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 3 » Вступили в силу санітарні норми для підприємств поліграфії
20:44
Вступили в силу санітарні норми для підприємств поліграфії
Вступають в силу Державні санітарні норми і правила для підприємств та організацій поліграфічної промисловості, затверджені наказом МОЗ від 19.12.2011 № 932.

Ці Правила встановлюють основні норми і вимоги щодо обмеження несприятливої ​​дії шкідливих виробничих факторів (фізичних, хімічних, біологічних і т.д.). Правила поширюються на поліграфічні підприємства всіх форм власності.

У правилах встановлені вимоги до території таких підприємств, виробничих приміщень і будівель, до водозабезпечення та каналізації, вентиляції та опалення. Також прописані вимоги до основних і допоміжних поліграфічним матеріалів, до виробничого процесу і засобів захисту працівників, вимоги до режиму праці.

Зокрема, відповідно до Правил не допускається роботи у виробничих приміщеннях без природного освітлення. Організація освітлення робочих приміщень і зон має виключати попадання прямих і відбитих світлових потоків в органи зору. Не допускається в цехах (дільницях) застосування лише місцевого освітлення.

Площа виробничого приміщення на одного працівника повинна становити не менше 4,5 м2, а об'єм - 15 м3. Площа на одне робоче місце з Дмитрий терміналами (комп'ютерами) повинна становити не менше ніж 6,0 м2, а об'єм - не менше ніж 20,0 м3.

При всіх видах робіт повинні бути передбачені мікропаузи для відпочинку.

Території підприємств повинні відділятися від житлової забудови санітарно-захисними зонами.

Також перераховані джерела шкідливих факторів поліграфічного виробництва.

Так, наприклад, при обробці текстової інформації, комп'ютерної підготовки тексту та ілюстрацій такими факторами є: іонізуюче (рентгенівське) випромінювання; освітленість (показник засліплення, пряме і відбите мерехтіння під час безперервної роботи, яскравість поверхонь, нерівномірність розподілу освітленості); підвищена іонізації повітря.

Також до таких факторів віднесені: стереотипні робочі руху при локальній навантаженні (за участю м'язів кистей і пальців рук (набір тексту)); робоча поза; інтелектуальні навантаження (характер виконуваної роботи); сенсорні навантаження (навантаження на зоровий аналізатор); емоційне навантаження і так далі.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/3/56467.htm

Переглядів: 549 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829