Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 23 » Верховна Рада визначила, в якому порядку присвоювати імена фізичних осіб об'єктам права власності
17:43
Верховна Рада визначила, в якому порядку присвоювати імена фізичних осіб об'єктам права власності
Сьогодні, 23.02.2012 р., парламент прийняв Закон "Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій" на основі законопроекту № 2447. 

Даним законом врегульовані відносини, що виникають у зв'язку з присвоєнням юридичним особам та об'єктам права власності, які за ними закріплені, об'єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) суспільно - політичних і громадських діячів, захисників Вітчизни, воєначальників, діячів науки, освіти, культури та інших сфер суспільного життя, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій.

При цьому, під об'єктами права власності, крім іншого, також розуміються: літальні апарати, річкові та морські судна, об'єкти космічної діяльності; сквери, бульвари, вулиці, провулки, проїзди, проспекти, площі, набережні, мости.

Законом встановлено, що ім'я фізичної особи присвоюється лише після його смерті. При цьому рішення про присвоєння імен фізичних осіб не є підставою виникнення прав інтелектуальної власності у третіх осіб.

Обов'язковим етапом присвоєння імені, ювілейної і святкової дати, назви і дати історичних подій буде проведення громадського обговорення.

У випадку, якщо у фізичної особи, ім'я якого пропонується присвоїти особі або об'єкту права власності, є родичі (діти, вдова, вдівець, а якщо їх немає - батьки, рідні брати і сестри), необхідно буде також одержувати їх письмову згоду на присвоєння імені .

Законом також встановлено порядок подачі подання про присвоєння імені, ювілейної і святкової дати, назви і дати історичних подій, а також порядок прийняття рішення по ньому.

В Прикінцевих положеннях Закону зазначається, що присвоєння імен фізичних осіб-юридичним особам та об'єктам права власності, які за ними закріплені, здійснюється відповідно до його вимог.

Закон, у разі підписання його Президентом, вступить в силу на наступний день після його опублікування.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/23/57875.htm
Переглядів: 520 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829