Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 16 » У Верховній Раді пропонують легалізувати букмекерську діяльність
18:00
У Верховній Раді пропонують легалізувати букмекерську діяльність
Група депутатів від різних фракцій (Валерій Бондик (ПР), Валерій Баранов (НП), Едуард Прутнік (ПР), Олексій Плотніков (ПР), Юрій Литвин (НП), Іван Попеску (ПР), Андрій Пінчук (ПР)) внесла в парламент проект закону № 10053 "Про букмекерської діяльності".

Розробники пропонують знову легалізувати заборонену на сьогоднішній день букмекерську діяльність. В обгрунтування своєї позиції вони наводять практику різних країн, в т.ч. Англії та Росії, де така діяльність дозволена. У пояснювальній записці автори вказують, що в усьому світі букмекерська діяльність є складовою частиною спортивної культури і суттєво відрізняється від інших видів грального бізнесу. По по англійській класифікації парі (інтелектуальне змагання по прогнозу результатів незалежних подій, на які організатор парі не може впливати) відноситься до ігор уміння, в той час як азартні ігри в казино і на ігрових автоматах - до ігор випадку.

Проектом пропонується визначати букмекерську діяльність як діяльність, спрямовану на організацію та проведення парі та тоталізаторів за результатами подій, які повинні відбутися і результати яких частково можливо прогнозувати, розробку переліку цих подій, встановлення коефіцієнта виграшу, обліку загальної суми ставок та визначення і виплати виграшів.

Організаторами букмекерської діяльності зможуть бути лише юридичні особи, які отримали ліцензію на здійснення букмекерської діяльності. Ліцензія буде видаватися терміном на 5 років, а органом ліцензування пропонують зробити Мінфін.

За проектом організатор букмекерської діяльності не вправі здійснювати інші види діяльності. Крім того, організаторами не зможуть бути юридичні особи, які внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ і в статутних капіталах яких є частки, що належать органам місцевого самоврядування або комунальним підприємствам, а також комунальні підприємства.

Більш того, фізичні особи - засновники (учасники) організаторів не повинні "мати вироків суду про обмеження прав на заняття певної господарської діяльністю" або судимостей за злочини проти власності та службові злочини.

Статутний капітал організатора букмекерської діяльності повинен становити не менше 5 мільйонів гривень, при чому вартість власних активів організатора протягом терміну дії ліцензії має становити таку ж суму.

Нагадаємо, букмекерська діяльність була заборонена Законом "Про заборону грального бізнесу в Україні". Очевидно, що дозвіл букмекерської діяльності зацікавлені особи захочуть приурочити до проведення ЄВРО-2012, так що можна чекати якнайшвидшого розгляду законопроекту в парламенті.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/16/57316.htm
Переглядів: 415 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829