Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 28 » Діяльність об'єднань роботодавців пропонують регулювати по-новому
21:24
Діяльність об'єднань роботодавців пропонують регулювати по-новому
Народні депутати Олег Шевчук (БЮТБ) і Ярослав Сухий (ПР) внесли до парламенту законопроект № 10108 "Про організації роботодавців, їх об'єднання, права та гарантії їх діяльності", яким передбачається замінити чинний Закон "Про об'єднання роботодавців".

Законопроектом запропоновано новий підхід до визначення роботодавця. Якщо на сьогоднішній день за Законом "Про об'єднання роботодавців" їм є "власник підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності та галузевої належності або уповноважений ним орган чи фізична особа, яка відповідно до законодавства використовує найману працю", то автори законопроекту визначають роботодавця як юридична (підприємство, установа, організація) або фізична особа, яка в рамках трудових відносин використовує працю фізичних осіб.

Серед яскравих нововведень законопроекту слід зазначити наділення організацій роботодавців та їх об'єднань правом представляти і захищати інтереси своїх членів при здійсненні державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності відповідними контролюючими органами. Автори законопроекту бачать таке представництво наступним чином: на запрошення працедавця, організація роботодавців, їх об'єднання визначає уповноваженого представника, який буде брати участь в процесі здійснення державного контролю; такий представник буде мати право робити заяви і повідомлення про дії відповідних контролюючих органів, обов'язкові для розгляду цими органами .

Крім того, організації роботодавців пропонують наділити правом брати участь у розробці та затвердженні державного стандарту професійно-технічної освіти, вищої освіти, освітніх стандартів з конкретних професій, галузевих стандартів вищої освіти, що на сьогоднішній день законодавством не передбачено.

Автори також вважають за доцільне визначити Кабмін як сторону Генеральної угоди, поряд з роботодавцями і профспілками.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/28/58203.htm
Переглядів: 367 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829