Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Квітень » 9 » Парламентарії розробили законопроект про медіацію
17:11
Парламентарії розробили законопроект про медіацію
Народні депутати України Олег Тищенко (БЮТ) і Юрій Кармазін (НУНС) представили в парламенті законопроект № 10301 про медіацію.

Проект встановлює правові основи здійснення медіації - позасудової процедури вирішення конфліктів і суперечок. Сторони конфлікту звертаються до третьої сторони (медіатора) з проханням вирішити конфлікт (розсудити їх). Звернення до медіатора може бути запропоновано як самими сторонами, так і судом.

Вирішення конфлікту медіатором має відбуватися на умовах добровільності, самовизначеності та рівноправності сторін, конфіденційності, незалежності та неупередженості.

Медіація застосовується на підставі договору про проведення медіації, що укладається (між медіатором та сторонами спору) як до звернення в суд (інший орган, наділений компетенцією вирішувати спори), так і після початку розгляд спору в суді.

За допомогою медіації можуть вирішуватися конфлікти між фізичними та юридичними особами, органами влади, в тому числі місцевої, та їх посадовими особами.

За результатами дозволу складається договір про результати медіації, в якому викладається досягнуте сторонами спільне рішення про врегулювання спору. Цей договір укладається в простій письмовій формі тільки між сторонами спору.

У разі невиконання договору про результати медіації однієї із сторін, друга сторона може звернутися до суду з позовом про спонукання до виконання умов такого договору.

Медіаторами, відповідно до проекту закону, можуть бути фізичні особи, які досягли 21 року. Для заняття медіацією необхідна спеціальна підготовка «за напрямом медіація» (не менше 40 академічних годин) в Україну або за кордоном. Медіатори можуть здійснювати і іншу (крім медіації) діяльність, але не можуть перебувати на держслужбі.

Спеціальна підготовка «за напрямом медіація» передбачає атестацію по її закінченні з видачею документа, що підтверджує профпридатність.

Підприємства, установи та організації, згідно з проектом, будуть вести реєстри підготовлених медіаторів.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/4/9/61168.htm
Переглядів: 491 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30