Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Січень » 13 » Парламент прийняв закон, що встановлює нову класифікацію суб'єктів господарювання залежно від їхнього річного доходу
22:44
Парламент прийняв закон, що встановлює нову класифікацію суб'єктів господарювання залежно від їхнього річного доходу
272 голосами "за" парламентарії ухвалили Закон "Про розвиток та державну підтримку малого та середнього підприємництва в Україні" на основі урядового законопроекту № 9202.

Законом проголошуються основні напрями державної політики у сфері малого та середнього підприємництва, серед яких, наприклад, удосконалення порядку ведення податкового та статистичного обліку, спрощеної системи оподаткування (відповідає, проте, критеріям податкового законодавства) для цих суб'єктів, а також фінансова підтримка.

Остання, згідно з проектом, надається за рахунок держбюджету та місцевих бюджетів у вигляді часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами на реалізацію проектів суб'єктів підприємництва; часткової компенсації лізингових, факторингових платежів і платежів за користування гарантіями; гарантій і поручительств за кредитами; надання кредитів (у тому числі мікрокредитів) на відкриття власної справи; надання позик на впровадження нових технологій; компенсації витрат на розвиток кооперації; фінансової підтримки енергозберігаючих та екологічно чистих технологій тощо

Депутати порахували необхідним змінити ст. 55 ГК, по-новому визначивши розподіл суб'єктів підприємництва на малі, середні і великі. При чому ч.7 ст.63, що регулює питання класифікації суб'єктів господарювання на сьогоднішній день, з ХК виключена.

Серед суб'єктів малого підприємництва виділено суб'єкти мікропредпрінімательства. Такими, відповідно до Закону, є фізособи-підприємці та юридичні особи, у яких середня чисельність працюючих за рік не перевищує 10 осіб та обсяг річного доходу не перевищує суму, еквівалентну двом мільйонам євро (ця сума визначається за середньорічним курсом НБУ).

До суб'єктів малого підприємництва віднесені ФОП і юрособи, у яких середня чисельність працюючих за рік не перевищує 50 осіб та обсяг річного доходу від будь-якої діяльності (згідно з чинним регулювання - "від реалізації товарів, робіт і послуг") не перевищує суму, еквівалентну десяти мільйонам євро (зараз - 70 млн. гривень).

Суб'єктами великого підприємництва названі юридичні особи - суб'єкти господарювання, у яких середня чисельність працівників за звітний період (календарний рік) перевищує 250 осіб і річний дохід від будь-якої діяльності перевищує суму, еквівалентну 50 мільйонам євро (за чинним законодавством - 100 млн. гривень).

Решта суб'єктів господарювання відносяться до суб'єктів середнього підприємництва.


http://news.ligazakon.ua/news/2012/1/12/55098.htm

Переглядів: 434 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031