Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Листопад » 22 » Змінено Правила користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення
22:36
Змінено Правила користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення
Наказ Мінрегіонрозвитку, будівництва і ЖКГ № 541 стосується отримання технічних умов, необхідних для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення.

Мінрегіонрозвитку, будівництва і ЖКГ (далі - Мінрегіон) наказом від 24.10.2012 р. № 541 затвердив зміни до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, що стосуються отримання технічних умов, необхідних для приєднання до таких систем.

Згідно з наказом для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення замовнику таких послуг надаються технічні умови (форма технічних умов у новій редакції наведена в додатку 1 змін до Правил), виконання яких є обов'язковим при розробці проектів на об'єкти будівництва.

Технічні умови - комплекс умов та вимог до інженерного забезпечення об'єкта будівництва, які повинні відповідати його розрахунковим параметрам, зокрема щодо водопостачання, водовідведення.

Під поняттям «замовник послуг з централізованого водопостачання та водовідведення» змінами мається на увазі споживач або суб'єкт господарювання, який має намір здійснити будівництво або реконструкцію об'єкта будівництва з подальшим його приєднанням до систем централізованого водопостачання та водовідведення.

Змінами передбачено, що для отримання технічних умов, необхідних для приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення, замовник зазначених послуг повинен надати їх виробнику наступні документи:

- Заяву;

- Опитувальний лист за формою згідно з додатком 2 (нова редакція додатка 2 також затверджена наказом);

- Ситуаційний план з визначенням місця розташування земельної ділянки на відповідній території.

Повідомляємо, що документом забороняється будь самовільне приєднання об'єктів водоспоживання до діючих систем централізованого водопостачання та водовідведення (включаючи приєднання до будинкові вводи, внутрішньобудинкові мережі або до мереж споживачів).

Наказ також передбачає, що виробник послуг з централізованого водопостачання та водовідведення видає замовнику технічні умови протягом 10 робочих днів з дня реєстрації заяви (раніше технічні умови видавалися замовнику протягом 15 днів з дня надходження необхідних документів).

Крім цього, визначено, що вартість послуг з надання технічних умов на приєднання до централізованих систем водопостачання та водовідведення визначається на підставі обгрунтованих трудовитрат і вартості одного людино-дня.

Як вже було зазначено, додатки 1 (Технічні умови) і 2 (Опитувальний лист) до Правил викладено в новій редакції.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/11/21/77646.htm
Переглядів: 1945 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 3.0/2

Пошук

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930