Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Квітень » 27 » Судів на стадіонах не буде
15:50
Судів на стадіонах не буде

Народні депутати і Президент вирішили не перетворювати футбольні стадіони в «філії» судів, де, як планувалося, мали розглядатися справи за участю уболівальників-порушників.

У липні минулого року Верховна Рада прийняла Закон «Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні». Відповідно до нього справи про деякі адміністративні правопорушення (зокрема, про дрібні крадіжки, хуліганство тощо), скоєних на стадіоні, повинні розглядатися на його території в спеціально обладнаних для цього приміщеннях протягом доби.

Однак згодом парламентарії вирішили прибрати цю норму із закону. За словами нардепа Володимира Олійника, такі нововведення роблять неможливим виконання вимог процесуального законодавства, що стосуються автоматичного розподілу справ. Крім того, складно буде реалізувати право іноземців на використання рідної мови під час судового розгляду.

Однак це не переконало фахівців головного науково-експертного управління ВР. Вони зазначили, що згідно зі світовою практикою розгляд справ про вчинення відповідних адміністративних правопорушень під час проведення таких спортивних заходів проходить за скороченою процедурою. «Причому широко практикується розгляд справ зазначеної категорії безпосередньо на території спортивної споруди, оскільки через величезну кількість вболівальників і перевантаженості транспортного сполучення доставка правопорушників в приміщення суду в деяких випадках є неможливою», - зазначали фахівці.

Однак народні депутати все ж вирішили відмовитися від «футбольних» судів і внесли зміни в закон. Відповідний Закон уже підписав глава держави. Таким чином, адміністративні справи і порушників відправлятимуть у звичайні суди.

Ліга: Закон
Переглядів: 494 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30