Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Листопад » 13 » Затверджені правила приєднання до тепломереж
12:21
Затверджені правила приєднання до тепломереж
Правила наберуть чинності з дня офіційного опублікування.

Нацкомуслуг постановою від 19.10.2012 р. № 343 затвердила Правила приєднання до тепломереж. Правила регулюють відносини, що виникають у процесі приєднання закінчених будівництвом, реконструйованих, технічно переоснащених тепловикористального установок до тепломереж, і поширюються на суб'єктів господарювання, які здійснюють госпдіяльність з транспортування, постачання теплової енергії, і замовників робіт з приєднання об'єктів у сфері теплопостачання.

Приєднання до тепломереж здійснюється власником на підставі договору, що укладається між власником і замовником. Договір укладається за взаємною згодою сторін після подання замовником заяви на приєднання до тепломереж у випадках:
- Приєднання до тепломереж закінченого будівництвом, реконструйованого, технічно переоснащені об'єкта;
- Збільшення теплового навантаження або теплової потужності об'єкта внаслідок реконструкції чи технічного переоснащення об'єкта.

Після отримання заяви про приєднання власник тепломережі повинен проінформувати замовника про згоду, неможливість приєднання або запропонувати інші варіанти приєднання об'єкта (наприклад, в іншій точці приєднання або шляхом передачі права на використання потужностей) протягом 10 днів. Замовник протягом 10 днів з дати отримання такого повідомлення інформує власника в письмовій формі про згоду, виборі варіанту приєднання або про відмову від приєднання.

Правила передбачають наступні етапи приєднання до тепломереж:

- Подання замовником заяви власнику про приєднання об'єкта до тепломереж і отримання згоди на приєднання;
- Отримання техумов на приєднання до тепломереж власника;
- Укладення договору між замовником та власником;
- Розробка замовником (проектною організацією на договірних умовах із замовником) проектної документації для приєднання об'єктів до тепломереж і узгодження її із власником;
- Оплата замовником власнику вартості приєднання;
- Виконання сторонами зобов'язань по здійсненню заходів по приєднанню об'єкта до тепломереж;
- Отримання акта готовності об'єкта до експлуатації;
- Підключення об'єкта замовника до тепломереж;
- Виконання сторонами інших зобов'язань, передбачених договором.

Правила також передбачають можливість споживачів, тепловикористального установки яких підключені до тепломереж, передавати право на використання потужності іншим особам, які бажають приєднатися до тепломереж. Передача права на використання потужності іншій особі може здійснюватися тільки на подачу теплоносія того виду, який подається особі, що передає право на використання потужності, і в тій точці приєднання, де приєднані тепловикористального установки особи, що передає право на використання потужності.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/11/13/76911.htm
Переглядів: 504 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930