Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 12 » Замість печаток бізнесу дозволять використовувати підпис?
14:44
Замість печаток бізнесу дозволять використовувати підпис?
7 липня Кабмін подав до парламенту законопроект щодо встановлення принципу провадження господарської діяльності суб'єктами приватного права без застосування печаток.

У пояснювальній записці автори проекту відзначають, що застосування печаток у бізнесі не тільки не на користь, але швидше за все і на шкоду. По-перше, виготовлення печатки забирає і час, і гроші, до того ж, підробити друк досить легко. По-друге, не поодинокі випадки рейдерських захоплень або не передачі колишнім керівництвом новому печаток, внаслідок чого бізнес не може нормально функціонувати, оскільки рішення починають приймати або рейдери, чи старе керівництво, яке оформляє договору «задніми» числами.

Проектом № 10730 пропонується виключити застосування печаток суб'єктами господарювання в госпдіяльності, і встановити, що такі суб'єкти можуть мати печатку зі своїм найменуванням та ідентифікаційним кодом, проте її виготовлення для отримання будь-яких документів дозвільного характеру не передбачається.

Довіреності від імені юрособи також не потрібно скріплювати печаткою. Разом цього, крім підпису видав такий документ, необхідно в обов'язковому порядку позначити його П.І.Б.

Адвокатські колегії, бюро і т.д. також не зобов'язані заводити собі печатку і штамп.

Крім того, зміни торкнулися і документів, які юрособа надає нотаріусу для вчинення нотаріальних дій. Якщо раніше такі документи, що займають 2 листи і більше, повинні були зшивати і скріплюватися печаткою, то тепер остання вимога може стати необов'язковим.

Оцінювачі тепер також будуть не зобов'язані скріплювати свої звіти печаткою. Норми про печатки стосуються діяльності архітекторів і реєстраторів розрахункових операцій, акціонерних товариств та ОСББ, а також інших суб'єктів.

Нагадаємо, раніше Кабмін вже ініціював скасування застосування печаток для суб'єктів приватного права. Однак проект № 8215 хоч і був рекомендований комітетом для прийняття за основу, але парламентарії прислухалися до думки фахівців Головного науково-експертного управління ВР, які рекомендували відправити документ на доопрацювання. У числі зауважень, висловлених у висновку, - відсутність інших механізмів забезпечення достовірності документів крім підпису.

Про повторної ініціативи уряду щодо скасування застосування печаток було оголошено 25 червня, коли Кабмін схвалив розроблений законопроект.

http://jurliga.ligazakon.ua/news/2012/7/12/68415.htm
Переглядів: 461 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031