Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Березень » 28 » Захист інтелектуальної власності УЄФА: оприлюднено текст кабмінівського законопроекту
13:31
Захист інтелектуальної власності УЄФА: оприлюднено текст кабмінівського законопроекту
Кабінет Міністрів розробив і подав до парламенту законопроект № 10267 "Про права інтелектуальної власності та репутації Об'єднання європейських футбольних асоціацій".

Проект розроблено на виконання вимог УЄФА та є однією з умов проведення чемпіонату.

Законопроект вводить принцип "чистого місця", відповідно до якого кожне офіційне місце (місце, де проводяться будь-які заходи чемпіонату з прилеглою територією) не повинно мати ніякої реклами, крім реклами, розміщеної з дозволу УЄФА.

Звичайно ж, заборонена будь-яка імітація торгових марок, символів, найменувань та інших об'єктів інтелектуальної власності УЄФА, а також реєстрація таких "імітацій". Без дозволу УЄФА заборонений публічний перегляд, публічна демонстрація і публічний показ заходів чемпіонату, в тому числі матчів і їх фрагментів в прямому ефірі (наживо), в запису або із затримкою в часі.

Під обмеження потрапило також використання об'єктів інтелектуальної власності різними ЗМІ. Журналістам дозволили використовувати знаки УЄФА виключно з метою позначення статей або висвітлення новин про чемпіонат. При цьому знаки не можу бути жодним чином змінені або адаптовані.

Проект пропонує, щоб спори про право інтелектуальної власності УЄФА розглядалися господарським судом у строк не більше п'ятнадцяти днів з дня отримання позовної заяви. У разі ж задоволення позову в інтересах Союзу європейських футбольних асоціацій, рішення буде виконуватися негайно, в порядку, встановленому Законом "Про виконавче провадження".

У ЗМІ з'явилося повідомлення про наявність у проекті закону норм, значно підсилюють розміри штрафів та строків позбавлення волі за порушення прав інтелектуальної власності УЄФА. Проте в тексті законопроекту, який лише сьогодні з'явився на офіційному сайті парламенту, нічого подібного не спостерігається.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/3/28/60394.htm
Переглядів: 449 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031