Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 10 » Впорядковано митне оформлення комплектних об'єктів
14:04
Впорядковано митне оформлення комплектних об'єктів
Міністерство фінансів України видало наказ «Про затвердження Порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення комплектних об'єктів» від 30.05.2012 N 630.

Мінфін наказом N 630 затвердив Порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення комплектних об'єктів. Дія цього документа поширюється на митні формальності, пов'язані із здійсненням митного контролю та митного оформлення окремого комплектного об'єкта і його складових частин, що переміщуються через митний кордон України по одному зовнішньоекономічним договором (контрактом).

Порядок розроблено з метою створення сприятливих умов для переміщення через митний кордон України товарів у розібраному або незібраному вигляді, якщо за виробничими чи транспортними умовами їх перевезення одним транспортним засобом неможлива.

Так, для отримання рішення про визначення коду товару підрозділу митного органу, який буде здійснювати митні формальності, пов'язані із здійсненням митного контролю та митного оформлення окремого комплектного об'єкта, подаються заповнене в установленому порядку заяву та завірені декларантом або уповноваженою особою на декларування копії документів, необхідних для прийняття зазначеного рішення, зокрема:

- Зовнішньоекономічного договору (контракту);

- Технічного опису комплектного об'єкта, що дозволяє встановити призначення і функції як комплектного об'єкта в цілому, так і його складових;

- Складального креслення комплектного об'єкта із зазначенням у ньому порядкового номера кожної складової комплектного об'єкта;

- Контрольний список із зазначенням у ньому відомостей про всі складових комплектного об'єкта та його електронна копія.

Якщо до переліку складових комплектного об'єкта входить кілька однакових складових, відомості про таких складових зазначаються окремими позиціями контрольного списку.

Розгляд питань про віднесення комплектного об'єкта до класифікаційних групувань, зазначених в УКТЗЕД, і прийняття рішення здійснюються у строк, що не перевищує 15 робочих днів з дати реєстрації заяви:

- Відділом митних платежів митниці (якщо комплектний об'єкт ввозиться на митну територію України) або

- Підрозділом митного органу (якщо комплектний об'єкт вивозиться з митної території України).

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Ліга: Закон
Переглядів: 520 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031