Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Лютий » 17 » Верховній Раді запропоновано узаконити саморегулювання бізнесу
16:56
Верховній Раді запропоновано узаконити саморегулювання бізнесу
15 лютого в парламент надійшов законопроект № 10052 авторства Наталії Королівської та Миколи Катеринчука. Цим документом пропонується затвердити в законодавстві норми, що визначають правовий статус саморегулівних організацій учасників ринку. Головною функцією таких організацій буде визначення "правил гри" в певних сферах, а також представництво інтересів своїх членів перед держорганами.

Для здійснення безпосередньо регулятивної функції такі організації, точніше їх вищі органи, зможуть приймати Правила, які будуть обов'язкові для її членів. При цьому на одному ринку може існувати більш ніж одна саморегулююча організація, а для її створення достатньо всього лише 3-х учасників відповідного ринку.

Саморегулівні організації будуть мати організаційну форму неприбуткового суспільства. Перед початком діяльності їм доведеться реєструватися в спеціальному держреєстрі.

Варто відзначити два цікавих моменти:

- Саморегулююча організація зможе займатися професійною освітою своїх членів та їх співробітників;

- В рамках саморегулівної організації може створюватися компенсаційний фонд, з якого можуть покриватися збитки, завдані членами організації третім особам, в тому числі споживачам.

Крім того на саморегулюючу організацію покладається контроль за професійною діяльністю своїх членів. У разі виявлення порушення Правил організації можуть бути застосовані санкції, які, втім, не назвеш серйозними - припис усунути порушення і, як максимум, виключення з організації.

В цілому як найкорисніший для бізнесу момент запропонованої моделі саморегулювання може бути виділена ідея створення компенсаційних фондів. За рахунок цього члени організацій, в разі прийняття законопроекту, зможуть знижувати втрати в разі претензій до якості їхньої роботи. Крім того, правила організацій мають шанс стати для України справжніми стандартами якості послуг і товарів на різних ринках.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/2/17/57454.htm
Переглядів: 493 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829