Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 29 » Таксисти готові підняти ціни через нові вимоги влади
20:36
Таксисти готові підняти ціни через нові вимоги влади
Законопроект, що регулює автоперевезення, лякає водіїв

Законопроект про таксистів можуть прийняти найближчим часом. Його автори впевнені, що якість послуг зросте, а нелегальні перевізники зникнуть.


Водій таксі зобов'язаний не курити, укладати валізи в багажник, вмикати обігрівач взимку і відкривати вікна влітку. А якщо служба таксі по телефону спочатку сказала вам "так", це означає, що вона уклала з вами публічний договір та його порушення зобов'язана компенсувати. Якщо, скажімо, ви запізнилися на літак. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Геннадій Попов з точки зору нового законопроекту - ідеальний таксист. Спецпокраска авто, маячок: вільно-не вільно і навіть прейскурант на склі. Таксист розповідає про роботу: "Пасажир, перш ніж їхати, знайомиться з вартістю проїзду. Якщо його влаштовує, ми укладаємо публічний договір, ми включаємо таксометр і їдемо. По закінченню поїздки я видаю чек".

Такими мають бути всі, вважають автори закону про таксі. В межах міста машини - виключно одного кольору, однакові ціни, на кузові - персональний номер і назва міста. І обов'язково - атестат таксиста, який треба підтверджувати.

Керівник української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк розповів: "Згідно з чинним законодавством, водієм таксі може бути 18-річний юнак та 75-річний чоловік. Ми вважаємо, що людина, який перевозить пасажирів, повинен мати хоча б трирічний стаж, активно підтвердити свою компетенцію, знання міста, певних вимог ".

Якість таксі контролюватимуть місцеві ради та ДАІ. Як раз цього бояться перевізники в регіонах. Вони впевнені, що чиновники будуть ними маніпулювати - більшість дозволів і репутацію доведеться купувати. Таксисти визнаються: з двохсот тисяч машин в Україні 80% - нелегали. Для узаконення шашечок сьогодні достатньо купити ліцензію. Якщо ускладнять процедуру, таксисти загрожують або відбивати гроші новими цінами, або ще глибше піти в тінь.

http://www.segodnya.ua/

Переглядів: 436 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031