Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2011 » Грудень » 19 » Сьогодні вступає в силу закон, що спрощує реєстрацію припинення підприємництва
19:56
Сьогодні вступає в силу закон, що спрощує реєстрацію припинення підприємництва
Сьогодні, 19 грудня 2011 року, вступає в силу Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців щодо їх вирішення" № 3384-VI.

Законом змінюється порядок припинення юридичної особи та порядок припинення діяльності фізичної особи-підприємця (ФОП).

Змінами передбачено принцип "мовчазної згоди" при припиненні. Зокрема, якщо після закінчення процедури ліквідації (але не раніше закінчення строку пред'явлення кредиторами своїх вимог) органи податкової служби або ПФУ не надали необхідних довідок про відсутність заборгованості з податків і зборів і не винесли при цьому рішення про відмову у їх видачі, то ФОП або голова комісії ЮЛ з припинення (або уповноважені ним особа) через десять робочих днів набувають право подання держреєстратору документів для реєстрації припинення і без зазначених довідок.

Законом суттєво скорочується перелік документів, необхідних для реєстрації припинення ЮО в результаті ліквідації. Не будуть вимагатися більше в цих цілях оригінали установчих документів та акт ліквідаційної комісії з ліквідаційним балансом.

Серед інших нововведень, передбачено також зобов'язання учасників ЮЛ в 3-денний термін (вважаються робочі дні) з дати прийняття рішення письмово повідомляти реєстраційному органу про припинення юридичної особи.

Кредиторам необхідно звернути увагу на зміну строку звернення до суду до ліквідаційної комісії (якщо вона не задовольняє вимог або ухиляється від їх розгляду). Він буде тепер становитиме один місяць з моменту, коли кредитор дізнався або повинен був дізнатися про відмову комісії (тоді як раніше позови можна було пред'являти до затвердження ліквідаційного балансу).

Закон також передбачає й інші зміни до КпАП, Господарський і Цивільний кодекси, Закон "Про господарські товариства", Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", Закон "Про колективне сільськогосподарське підприємство", і до Закону "Про сільськогосподарську кооперацію ".



http://news.ligazakon.ua/news/2011/12/19/53912.htm

Переглядів: 465 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031