Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Січень » 12 » Президент підписав закон, що посилює вимоги до реклами лікарських засобів та харчових продуктів
23:41
Президент підписав закон, що посилює вимоги до реклами лікарських засобів та харчових продуктів
10.01.2012 р. Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров'я щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок", прийнятий на основі законопроекту № 7007.

Згідно із Законом дозволена реклама лікарських засобів, що відпускаються без рецепта лікаря, а також тих, які не включені до переліку заборонених для рекламування лікарських засобів. Такий перелік затверджуватиметься Міністерством охорони здоров'я, який також уповноважений затвердити критерії для віднесення лікарського засобу до заборонених для рекламування.

Питання включення лікарських засобів до зазначеного переліку вирішуватиметься на етапі реєстрації (перереєстрації) ліки з внесенням відповідних даних до Державного реєстру лікарських засобів.

Більше того, законом також встановлено, що інформація про лікарські засоби (у тому числі не зареєстрованих препаратах, препаратах, що знаходяться на стадії розробки або впровадження у виробництво), що включає назву, характеристику, лікувальні властивості, можливе побічна дія, публікується у виданнях, призначених для медичних і фармацевтичних працівників, а також у матеріалах, поширених на спеціалізованих семінарах, конференціях і симпозіумах з медичної тематики.

У рекламі харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок закон забороняє посилатися на те, що вони мають лікувальні властивості.

Крім того, законом встановлюється, що порядок ввезення лікарських засобів в Україну визначається Кабміном.

Відповідно до Прикінцевих положень Закону, зміни, що стосуються заборони на рекламу лікарських засобів, згаданого вище, набудуть чинності не відразу, а через 6 місяців після вступу в силу Закону.

Реклама лікарських засобів, зареєстрованих в Україну до вступу в силу заборони, зможе здійснюватися лише після внесення відповідних змін до Державного реєстру лікарських засобів України.


http://news.ligazakon.ua/news/2012/1/11/55023.htm

Переглядів: 465 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031