Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Березень » 22 » Парламент прийняв Закон про індустріальні парки
16:26
Парламент прийняв Закон про індустріальні парки
Верховна Рада прийняла Закон "Про індустріальні парки", який визначає порядок створення та експлуатації індустріальних парків; коло суб'єктів, що мають право на їх створення, порядок вибору та використання земельних ділянок для індустріальних парків; особливості договорів про створення та функціонування індустріальних парків, зокрема, їх істотні умови та порядок укладання, основні права ініціатора створення та керівної компанії індустріального парку; особливості господарської діяльності на території індустріального парку.

Відповідно до Закону, індустріальний (промисловий) парк - це облаштований відповідною інфраструктурою земельну ділянку або кілька земельних ділянок, в межах яких учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у сфері промислового виробництва, а також науково-дослідницьку діяльність, діяльність у сфері інформації та телекомунікацій і т.д.

Керівною компанією індустріального парку є обрана компанія, з якою ініціатор створення цього парку укладає договір про створення та функціонування парку.

Згідно із Законом, індустріальні парки можуть створюватися на землях державної, комунальної та приватної власності. При цьому право на їх створення мають центральні і місцеві органи влади, а також органи місцевого самоврядування, які за законом наділені повноваженнями розпоряджатися землею, і орендарі земельних ділянок.

Що ж стосується створення індустріальних парків на приватних землях, то законопроект наділяє правом такого створення власників і орендарів земельних ділянок, що відповідають вимогам щодо використання їх для індустріального парку.

Термін використання земельної ділянки державної та комунальної власності для індустріального парку повинен становити не менше 30 років з дня прийняття рішення про створення індустріального парку.

Держава за Законом зобов'язана стимулювати залучення інвестицій в індустріальні парки.

Закон прийнятий на базі законопроекту № 8396.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/3/22/59922.htm
Переглядів: 458 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031