Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Квітень » 26 » Мобільним операторам офіційно заборонили стягувати плату за з'єднання
09:04
Мобільним операторам офіційно заборонили стягувати плату за з'єднання

В Україну офіційно скасували плату за з'єднання при розмовах по мобільному. Про це повідомляє Gazeta.ua

Про це йдеться в недавно затверджених Кабінетом міністрів нових правилах надання телекомнікаційніх послуг.

Так, згідно з даними нормативам, абонент інтернету або мобільного зв'язку або кабельного телебачення тепер платити тільки за спожиті послуги. Тарифи, за якими абонет спілкується по мобільному 20 секунд, але повинен платити за хвилину - тепер поза законом, як і плата за з'єднання.

Крім цього, нові правила істотно обмежують можливості операторів змінювати тарифний план. Відтепер вони повинні чітко вказувати час, протягом якого тариф мінятися не буде. А після цього терміну оператори зобов'язані попереджати кожного абонента про зміну умов.

Зі свого боку стільникові оператори, що працюють на українському ринку, відзначають, що більшість норм вони вже виконують і зараз. Зокрема, це стосується посекундної тарифікації та відмови від плати за з'єднання.


Одним зі спірних моментів при узгодженні нових правил було прописування в договорі між інтернет-провайдером і споживачем гарантованої швидкості інтернету. Заступник голови Інтернет Асоціації України Тетяна Попова відзначила, що гарантувати постійну швидкість з'єднання - неможливо.

"Інтернет - це середа з негарантованої передачею", - пояснила Попова і додала, що забезпечити обумовлену швидкість для мобільного Інтернету ще важче, адже не можна передбачити, скільки абонентів захочуть скористатися інтернетом в межах однієї мобільної станції.

Зате в нових правилах Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації пішла інтернет-операторам назустріч і регламентувала мінімальну гарантовану швидкість доступу до всесвітньої мережі і лише ту, яка прописана в договорі оператора і абонента.

 

Переглядів: 553 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 0.0/0

Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30