Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 25 » Колишнього директора Goldman Sachs засудили на 2 роки
21:02
Колишнього директора Goldman Sachs засудили на 2 роки
Колишній директор Goldman Sachs Group, Inc. Раджат Гупта був засуджений до двох років ув’язнення у федеральній в’язниці США за витік корпоративних таємниць у розпал кризи. Його визнали винним у тому, що він видав інформацію, що стосувалася банку і становила корпоративну таємницю, керуючому хедж-фондом в розпал кризи.

Тюремний термін став останньою краплею в бочці, яка символізує собою крах Гупти, колись глибоко шанованого бізнес-лідера, який став найвідомішою фігурою, що зазнала покарання за торгівлю інсайдерською інформацією з боку американської прокуратури і ФБР, зазначає Wall Street Journal.

Суддя Джед Ракофф, який виносив вирок, також постановив, що Гупта повинен виплатити 5 млн доларів штрафу.

Гупта, якого в суд супроводжували дружина і чотири дочки, вибачився перед сім’єю і друзями. «Останні 18 місяців стали найбільш проблемним періодом в моєму житті відтоді, як я втратив батьків в підлітковому віці», – сказав сам Гупта. «Я втратив репутацію, яку створював все життя», – додав він.

Гупта, якому зараз 63 роки, колишній глава глобальної консалтингової компанії McKinsey & Co, виявився фігурантом розслідування стосовно Раджа Раджаратнама, свого друга та ділового партнера, який очолював хедж-фонд Galleon Group. В кінці минулого року йому було пред’явлено звинувачення в тому, що він розголошував інформацію про Goldman Sachs і Procter & Gamble, де він теж був директором. А сімома місяцями раніше Раджаратнам був звинувачений в торгівлі інсайдерською інформацією і засуджений до 11 років в’язниці.

Гупту звинуватили в тому, що він ділився з Раджаратнамом конфіденційною інсайдерською інформацією в самий розпал кризи, деколи вже через декілька митей після того, як сам отримував її. Державний обвинувач навів у приклад випадок, коли Гупта розповів Раджаратнаму, що Berkshire Hathaway Inc. вкладе 5 млрд доларів в BofA в 2008 році, і зробив це відразу ж, як тільки дізнався про це. А Раджаратнам користувався цією інформацією для того, щоб заробляти мільйони доларів для Galleon.

Обвинувач просив для Гупти десятирічного терміну, але суддя Ракофф вирішив по-своєму. Не виключено, що він взяв до уваги численні листи на підтримку Гупти, що надходили до нього, в тому числі від засновника Microsoft Білла Гейтса, і колишнього глави ООН Кофі Аннана, не кажучи вже про дружину Гупти та його чотирьох дочок, а також інших родичів та друзів. Всі вони вважали, що Гупта заслуговує поблажливості, в тому числі враховуючи його велику благодійну діяльність в галузі охорони здоров’я, освіти та боротьби з бідністю.

http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2012/10/25/290073
Переглядів: 363 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031