Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 31 » Як повернути гроші за невикористаний ж / д квиток?
14:45
Як повернути гроші за невикористаний ж / д квиток?
Державна адміністрація залізничного транспорту України нагадує пасажирам правила та умови повернення платежів за невикористані проїзні документи.


Якщо пасажир відмовився від поїздки з особистих причин, у відповідності до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України передбачені наступні умови повернення платежів, в залежності від часу повернення невикористаних проїзних документів:

1. Більш ніж за 24 години до відправлення поїзда - пасажиру повертається повна вартість квитка і плацкарти.
Комісійний збір за оформлення не повертається.

2. Від 24 до 9 годин до відправлення поїзда - пасажиру повертається повна вартість квитка і 50% вартості плацкарти. Комісійний збір за оформлення не повертається.

3. Менш ніж за 9 годин до відправлення поїзда, але не більше ніж через годину після його відправлення - повертається тільки вартість квитка, а вартість плацкарти не виплачується. Комісійний збір за оформлення не повертається.

Повернення платежів за невикористані проїзні документи провадиться у будь-якому пункті продажу проїзних документів залізниць України з пред'явленням у касу повернення платежів проїзного документа та документа, що посвідчує особу (паспорта, військового квитка, студентського квитка, посвідчення водія, службового посвідчення).

Повернення проїзних документів до відправлення поїзда може здійснюватись як особисто, так і іншими особами.


Довідка

Повна вартість проїзду в пасажирських потягах складається з наступних складових: вартість квитка + вартість плацкарти + ПДВ + страховий збір + комісійний збір.
Вартість квитка - це частина вартості проїзду, яка компенсує витрати на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), яка використовується під час прямування поїзда (інфраструктурна складова).
Вартість плацкарти - це частина вартості проїзду, що компенсує витрати перевізника на підготовку вагона у рейс та обслуговування на шляху прямування (вагонна складова).
Страховий збір - включаються у вартість проїзду згідно Положення про обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті.
Комісійний збір - кошти, сплачені за послугу, пов'язану з оформленням, поверненням, переоформленням проїзних документів.
ПДВ - непрямий багатоступінчастий податок, збирається з кожного акту продажу, починаючи з виробничого і розподільного циклів і закінчуючи продажем споживачу.


http://jurliga.ligazakon.ua/
Переглядів: 703 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031