Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Січень » 21 » Діє нова версія закону про банкрутство
11:05
Діє нова версія закону про банкрутство
Закон розроблений і прийнятий з метою вдосконалення процедур банкрутства, поліпшення показників за індексом стягнення, скорочення витрат на виробництво по справах про банкрутство.

19 січня 2013 набула чинності нова редакція Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Законом № 4212-VI, зокрема, діяльність арбітражних керуючих вилучена з переліку видів діяльності, що підлягають ліцензуванню, а також передбачено ряд новел щодо захисту прав забезпечених кредиторів.

Нова редакція передбачає зміни в порядку провадження у справі про банкрутство. Так, господарський суд буде застосовувати загальний, спеціальний або спрощений порядок провадження у справі про банкрутство, який буде залежати від ряду факторів, зокрема: від категорії боржника, його виду діяльності та наявності у нього майна. Такі зміни передбачають індивідуальний підхід до кожної категорії боржника,.

Однією з позитивних новацій є публікація оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника.

Також передбачається введення поняття «санація боржника до порушення провадження у справі про банкрутство». Стара редакція Закону передбачала лише поняття «досудова санація» без конкретизації дій і строків такої стадії процесу. Перевагою нововведеною процедури є те, що до боржника буде застосований певний ряд процедур по відновленню його платоспроможності в порушення судом провадження у справі про банкрутство. Термін проведення процедури розпорядження майном боржника скорочено майже вдвічі: з 6 місяців до 115 календарних днів, але з можливістю продовження зазначеного строку не більше ніж на 2 місяці. Процедура санації боржника скорочується на строк до 6 місяців, але може бути продовжений на строк не більше ніж на дванадцять місяців.

http://jurliga.ligazakon.ua/
Переглядів: 613 | Додав: pierre_cardin | Рейтинг: 5.0/1

Пошук

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031