Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 04
З 4 жовтня почав діяти Закон про протидію дискримінації, прийнятий ВР на початку осені.

Закон № 5207-VI про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні набув чинності сьогодні.

Згідно Закону, дискримінація - рішення, дії або бездіяльність, спрямовані на обмеження або привілеї щодо окремої особи або групи осіб за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, етнічного та соціального походження, сімейного та майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, якщо вони унеможливлюють визнання і реалізацію на рівних підставах прав і свобод людини і громадянина. Форми дискримінації - пряма, непряма, підбурювання до дискримінації та утиску.

Визначено також дії, які не вважаються дискримінацією: спеціальний захист з боку держави окремих категорій осіб, потребують такого захисту; здійснення заходів, спрямованих на збереження ідентичності окремих груп осіб, якщо такі з ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.10.2012

Пропонується встановити, що єдиний проїзний документ буде оформлятися на одному бланку для двох поїздок.

Міністерство інфраструктури пропонує ввести в Україні єдиний залізничний проїзний документ - про це йдеться у проекті наказу про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, текст якого опублікований на офіційному сайті Міністерства.

Згідно з проектом, єдиний проїздний документ - проїзний документ, оформлений на одному бланку для двох поїздок: проїзду з однією пересадкою, або «туди - назад». Оформляти його запропоновано за бажанням пасажира.

Проект також передбачає введення системи оформлення перевезення групи в одному вагоні на підставі одного проїзного документа. За бажанням керівника групи можуть бути оформлені проїзні документи для окремих пасажирів у складі групи (до трьох проїзних документів на один вагон).

Крім того, в проекті наказу прописа ... Читати далі »
Переглядів: 442 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.10.2012

На вчорашньому засіданні уряд підтримав проект закону, який дозволяє товаровиробникам продукції, в якій не міститься генетично модифікованих організмів, не вказувати це на упаковці. Про це на прес-конференції заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Ми розглянули і підтримали законопроект, який передбачає нові умови і вимоги до маркування продуктів харчування, які стосуються наявності генетично модифікованих організмів. Колапс, який існував, коли необхідно маркувати факт відсутності в продукції ГМО, буде ліквідований. Тобто, інформація про наявність ГМО обов'язково буде розміщуватися на тій продукції, яка його містить, а відповідальність за це нестиме виробник цих продуктів харчування », - повідомив пан Присяжнюк.

http://www.pravo.ua/news.php?id=0033421
Переглядів: 484 | Додав: pierre_cardin | Дата: 04.10.2012

Пошук

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031