Юридична фірма B.Glyadyk & Partners | www.glyadyk.com.ua

Головна | Мій профіль | Вихід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Блог

Головна » 2013 » Квітень » 26 » Позбавлення права керування транспортним засобом
13:55
Позбавлення права керування транспортним засобом
До водія можуть застосувати санкцію у виді позбавлення права керувати транспортним засобом терміном від трьох місяців до десяти років


За що позбавляють прав

Керуючи транспортним засобом водії піддані ризику попасти у ситуацію позбавлення права керування транспортним засобом. Так, згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення позбавлення водійських прав передбачене у конкретних випадках, за вчинення конкретного адміністративного правопорушення. 

Отже, згідно КУпАП автомобільні права у водія можуть забрати за вчинення таких правопорушень:

1. Створення аварійної ситуації. Терміни позбавлення прав - від 6 до 12 місяців.
Невиконання вимог працівників міліції про зупинку транспортного засобу - від 3 до 6 місяців.
2. Виїзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонено - від 6 до 12 місяців.
3. Вчинення ДТП - від 6 до 12 місяців.
4. Керування транспортним засобом у стані сп'яніння - від 1 до 10 років. Крім того якщо водій вживатиме алкогольні напої, наркотичні засоби, лікарські препарати, що знижують увагу і реакцію після ДТП чи після зупинки автомобіля інспектором ДАІ за це також передбачене позбавлення прав терміном від 2 до 3 років.

Як позбавляють прав

При виявленні інспектором ДАІ вчинення водієм адмінправопорушення, за яке передбачено позбавлення водійських прав, інспектор складає протокол про адміністративне правопорушення, виконує інші вимоги законодавства щодо оформлення матеріалів справи про адміністративне правопорушення (проведення огляду на стан сп'яніння, складання схеми місця ДТП, відібрання пояснень у свідків тощо), вилучає водійські права, замість яких видає водієві тимчасовий талон на право керування транспортними засобами. Далі справа передається до суду або за місцем вчинення правопорушення, або за місцем реєстрації автомобіля, або за місцем проживання особи, яка притягається до відповідальності. Суд щодо позбавлення водійських прав, розглянувши справу, приймає рішення по справі, зокрема яку саме санкцію застосувати до водія (у випадку визнання його дій правопорушенням).


Переглядів: 708 | Додав: pierre_cardin | Теги: позбавлення прав, позбавлення права керування транспо, автомобільні права, позбавлення прав Україна, позбавлення водійських прав | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Пошук

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930